Rév-Székesfehérvár

Programok

Szülő csoport

A szülőcsoport alkalmai a pszichoedukáció (kötődés, kötődő nevelés, életkori krízisek, életkori sajátosságok, asszertív kommunikáció) mellett a családok aktuális problémáira fókuszálnak, pl.: bullying, túlzott, nem biztonságos internethasználat, függőségek (pszichoaktív szerek és viselkedésfüggőségek).

A szülőcsoport résztvevői megismerkedhetnek az eddig általuk nem ismert lehetőségekkel, beszélhetnek közös nehézségeikről, ezáltal aktívabban és tudatosabban kereshetik a megoldást mindennapi és rendszeresen visszatérő gyermekneveléssel kapcsolatos problémáikra. A csoport időszakosan kerül megvalósításra.

KIFELÉ! Ki felé? 

„Kifelé! Ki felé?” elnevezésű csoportfoglalkozásunk a Fejér Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Székesfehérvári objektumában kerül megtartásra. A csoport elnevezésének első fele utal arra, hogy a résztvevők előzetes letartóztatásukat töltik az Intézetben, s reménykednek a minél hamarabbi szabadulásukban; míg a második fele arra keresi a választ, szerhasználati problémájukkal ki felé fordulhatnak. Tematikus foglalkozás keretében járjuk körbe a szerhasználat és függőség témakörét, valamint különböző módszerekkel és technikákkal elősegítjük a reszocializációt, a szabadulást követően.

Apa csoport

A csoportfoglalkozások során többek között az alábbi témákat járjuk körbe:

– hogyan válunk apává,

– kötődés szerepe a gyermeknevelésben

– az apa jelenléte és szerepe a mai családokban,

– apa és anya feladatmegosztása a gyermeknevelésben,

– résztvevők által hozott kérdések megbeszélésének lehetősége,

– határok jelentősége a családban

  Kiút kereső kör

  Kiút Kereső Kör minden érdeklődő számára nyitott csoportunk, melyet igény esetén tartunk. A résztvevőkkel különböző lelki és önismereti témákat dolgozunk fel, így például boldogság, egyedüllét, kapcsolati konfliktusok, különböző érzelmek, társas kapcsolatok, függőségek, stressz, akaraterő, stb. Az alkalmakon a témákból rövid gondolatébresztő hangzik el a csoportot vezető szakember részéről, majd a résztvevők megbeszélik a hallottakat meleg, családias légkörben. A tagok személyes példáikkal, hozzászólásaikkal őszinteséget, figyelmet ajándékoznak egymásnak.

  Adventi készülődés

  Intézményünk kezdetektől nagy hangsúlyt fektet az ünnepi készülődés fontosságára. Ezért hoztuk létre a „Készüljünk együtt! Alkossunk együtt” elnevezésű kreatív csoportunkat. A csoport az adventi időszakban kerül megrendezésre, melyre bárki csatlakozhat. A hangulatot ünnepi zene és az édességek teszik még teljesebbé. A programon való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges az anyagokkal való kalkuláció végett.

  Párkapcsolati csoport

  Hogyan lehet egy jól működő kapcsolatot kialakítani, fenntartani, vagy a már meglévő feszültségeket oldani?

  Kiket várunk a csoportra? Egyedülállókat és párkapcsolatban élőket egyaránt, korra, nemre való tekintet nélkül.

  Dohányzásról leszoktató csoport

  Csoportunkra várjuk szeretettel mindazokat, akik szeretnének felhagyni szenvedélyükkel, és erre akár már kísérletet is tettek, de eredménytelenül.

  A csoport célja:

  • segít felkészülni a leszokásra
  • segítséget nyújt a dohányzási szokások megismerésében és tudatosításában
  • segít a társas támogatás kialakításában
  • lehetőséget biztosít leszokást segítő technikák elsajátítására
  • a leszokást követően segítséget nyújt a visszaesés megelőzésében

  „Színes világ” Kreatív művészeti csoport

  Alkalmi jelleggel hirdetjük és tartjuk meg a művészetterápia módszereire épülő csoportunkat. A családi, társas kapcsolati és az évkörhöz, évszakokhoz kapcsolódó önismereti témákat a zene és vers ihlette rajzok, festmények készítése közben dolgozzuk fel, majd élményeinket megosztjuk egymással. Az alkotói folyamat olyan belső lelki tartalmakra mutat rá, amely a képek elkészültével válik nyilvánvalóvá és tudatossá. Ezáltal mélyebb önismereti munkát tesz lehetővé, mint csupán a témák megbeszélése.

  A részvételhez nem szükséges rajztudás vagy előképzettség, csak alkotói kedv és nyitottság. Előzetes jelentkezés alapján fogadjuk a résztvevőket a korlátozott létszám miatt, az alkotáshoz szükséges eszközöket pedig ingyenesen biztosítjuk számukra.

   Veszteségfeldolgozó csoport

   Veszteség feldolgozó csoportot olyan személyeknek indítunk, akik régebben vagy akár a közelmúltban veszteséget életek át, és a veszteség feldolgozását önállóan nem tudják megvalósítani.

   A csoport magában foglalja mind a gyász, mind az egyéb veszteségen átesett személyek befogadását (munkahely, válás, végtagelvesztés, stb.) A csoport létszáma maximum 6 fő.